ГоловнаСвіт

Лідери опозиції Молдови звинуватили владу в спробі отруїти їх

Правляча партія ці звинувачення заперечує.

Лідери опозиції Молдови звинуватили владу в спробі отруїти їх
Фото: rtr.md

Молдавські опозиціонери, лідери проєвропейського блоку ACUM Мая Санду і Андрій Нестасе звинуватили чинну владу в спробі їх отруїти ртуттю.

У четвер, 21 лютого, вони публічно заявили про те, що їх намагалися отруїти, повідомляє ВВС-Україна з посиланням на молдавські ЗМІ.

У відеозверненні, яке оприлюднили в мережі, обидва політики розповідають, що змушені були пройти курс лікування після того, як в їх крові виявили високий рівень вмісту "важких металів", зокрема ртуті.

"Лікарі, з якими ми спілкувалися, кажуть, що цьому немає жодного природного пояснення. Відповідно, цього не могло статися без втручання ззовні", - говорить Мая Санду.

Мая Санду
Фото: NEWSMD.md
Мая Санду

Андрій Нестасе, в свою чергу, був більш прямолінійним.

"У нас є всі підстави вважати, що нас отруїли. Я можу недвозначно заявити, що ми стали жертвами нападу з боку чинної влади, яка хотіла б бачити нас мертвими", - заявив він.

Андрій Нестасе
Фото: Андрій Нестасе/facebook
Андрій Нестасе

На звинувачення в спробі отруєння опозиційних політиків вже відреагували в правлячій партії Молдови. Серджіу Сирбу, один з лідерів політсили, назвав версію опозиціонерів брехнею.

"Те, що зробили Санду і Нестасе, - це ніщо інше, як масове отруєння населення брехнею і фальшивкою", - заявив він.

Сирбу додав, що таким чином опозиція намагається отримати підтримку напередодні виборів.

Санду і Нестасе - другі за популярністю політики в Молдові: випереджає їх тільки діючий президент Ігор Додон. Вони відомі своєю різкою критикою на його адресу.

24 лютого в країні пройдуть парламентські вибори, і блок ACUM, як очікується, потрапить в молдавський парламент.

За прогнозами соціологів, за результатами виборів до парламенту Молдови пройдуть три політсили: проєвропейський блок ACUM, правляча Демократична партія і проросійська Партія соціалістів. Очікується, що жодна з них не отримає достатньої кількості місць для того, щоб мати можливість самостійно сформувати уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram