ГоловнаСвіт

Єврейська громада України запропонувала Ізраїлю шляхи вирішення "депортаційного конфлікту"

Ізраїльські служби не пускали навіть міністра освіти України.

Єврейська громада України запропонувала Ізраїлю шляхи вирішення "депортаційного конфлікту"
Фото: из facebook Моше Асмана

Голова єврейської громади України Моше Асман звернувся з листом до влади Ізраїлю з пропозицією вжити конкретних заходів, аби покласти край "депортаційному конфлікту".

Про це Моше Асман написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Протягом останніх кількох днів намагаюся зробити максимум для закінчення "депортаційного конфлікту". Учора відправив лист міністрові закордонних справ Ізраїлю, а також міністру внутрішніх справ і міністру туризму з проханням-пропозицією якомога швидше завершити конфлікт, пов'язаний з депортацією українських туристів з Ізраїлю, а ізраїльських туристів - з України», - написав Моше Асман.

Він повідомив, що також запропонував допомогу громади у вирішенні конфлікту і для запобігання конфліктам у майбутньому.

Зокрема, в листі, написаному івритом, він пропонує МЗС Ізраїлю створити спільну міждержавну групу за участю обох МЗС і МВС.

Також рекомендує МЗС Ізраїлю призначити спецпредставника всередині єврейської громади Києва, який займався б вирішенням проблеми єврейських прочан, які прибувають в Україну і стикаються з проблемами на кордоні через незнання мови і т.ін.

«Україна довела, що є надійним другом Ізраїлю і в наших інтересах вирішити прикордонну проблему, щоб зберегти ці відносини і надалі», - йдеться в листі.

Окрім того, щоб підтвердити наявність проблеми, равин доклав опис інциденту в аеропорту «Бен Гуріон». За його інформацією, ізраїльські служби в аеропорту Тель-Авіва недавно затримали навіть міністра освіти України Лілію Гриневич, яку не хотіли впускати в Ізраїль, влаштувавши допит, чи не збирається вона займатися нелегальною трудовою діяльністю. В'їхати в країну вона змогла тільки після дзвінків із канцелярії МВС з вимогою негайно пропустити українського міністра.

Як повідомляли, за півтора місяця 2019 року Україна не впустила в країну 96 ізраїльтян, а Ізраїль - 503 українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram