ГоловнаСвіт

Microsoft виявила сліди хакерських атак з Росії в аналітичних центрах Європи

Атаки торкнулися 104 акаунтів у різних країнах.

Microsoft виявила сліди хакерських атак з Росії в аналітичних центрах Європи
Хакерскую группу Fancy Bear связывают со спецслужбами РФ
Фото: fancybear.net

Американська компанія Microsoft зафіксувала хакерські атаки на співробітників низки аналітичних центрів у Європі з боку угруповання Fancy Bear, яку на Заході пов'язують з Росією. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Нещодавно Microsoft зафіксувала атаки, метою яких стали співробітники Німецького товариства зовнішньої політики, а також європейських офісів Інституту Аспена і Німецького фонду Маршалла", - сказано в повідомленні.

Атаки торкнулися 104 призначених для користувача акаунтів співробітників представництв цих організацій у Бельгії, Франції, ФРН, Польщі, Румунії та Сербії. Вони відбулися в період з вересня по грудень 2018 року.

"Ми впевнені в тому, що походження багатьох із них пов'язане з угрупованням, яке ми називаємо Strontium", - наголошено в ньому. Західні ЗМІ зазначають, що Strontium - одна з назв хакерського угруповання Fancy Bear, яку західні країни пов'язують з російською владою.

Microsoft відзначає, що відразу повідомила НАТО і ЄС, коли виявила сліди хакерських атак.

Нагадаємо, 2016 року Міністерство внутрішньої безпеки США і Федеральне бюро розслідувань оприлюднили технічний звіт про кібератаки Росії, в якому підтверджується причетність хакерських угруповань Fancy Bear і Cozy Bear до спецслужб РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram