ГоловнаСвіт

Єврорада погодила нові вимоги до біометричних карток громадян ЄС

Країни Союзу перейдуть на нові ідентифікаційні картки протягом 10 років.

Єврорада погодила нові вимоги до біометричних карток громадян ЄС
Фото: depositphotos.com/Rashevskiy

Європейський Союз погодив нові вимоги до посвідчень особи громадян держав співтовариства і тимчасових і постійних посвідок на проживання. Відповідне положення було погоджено Європарламентом і Радою ЄС у вівторок, 19 лютого, і опубліковано на сайті Європейської ради.

Згідно з новими правилами, ідентифікаційні картки випускатимуть в уніфікованому форматі кредитної картки з магнітною смугою, що відповідає мінімальним стандартам безпеки і захисту документа, рекомендованим Міжнародною організацією цивільної авіації.

На картках буде чип для безконтактного зчитування із записаною фотографією власника в цифровому форматі і двома відбитками пальців. На поверхні картки буде вказано цифровий код країни, що видала документ, на тлі прапора Євросоюзу.

Такі документи можуть видавати на термін від 5 до 10 років. Усі країни ЄС повинні почати видавати нові ідентифікаційні картки протягом двох років після набуття чинності цієї норми, а всі старі документи повинні бути замінені протягом 10 років.

Нагадаємо, у вівторок, 19 лютого, Європейський Союз погодив новий пакет санкцій проти Росії внаслідок агресії в Азовському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram