ГоловнаСвіт

Мати отруєного в Солсбері екс-полковника ГРУ Скрипаля просить визнати його зниклим безвісти

Племінниця екс-розвідника вважає, що Сергія і Юлії Скрипаль давно немає в живих.

Мати отруєного в Солсбері екс-полковника ГРУ Скрипаля просить визнати його зниклим безвісти
Бывший сотрудник ГРУ Скрипаль и его дочь Юлия за несколько часов до отравления.
Фото: mk.ru

Мати колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля Олена звернулася в поліцію із заявою про визнання зниклими безвісти родичів, отруєних у Солсбері.

Про це російському "Интерфаксу" повідомила племінниця Скрипаля Вікторія.

"У вівторок відправлено заяви в поліцію з проханням визнати Сергія Скрипаля та його доньку Юлію зниклими безвісти. Документи подано поштою до відділу поліції за місцем проживання Юлії в Москві", - сказала Вікторія Скрипаль.

Вікторія Скрипаль проживає в Ярославлі з матір'ю Сергія Скрипаля Оленою. Жінки збиралися подати документи на візу до Великобританії, але 90-річна Олена Скрипаль відмовилася від поїздки за станом здоров'я. Вікторії влада Великобританії неодноразово відмовляла у видачі візи.

Вікторія Скрипаль вважає, що і Сергія, і Юлії Скрипаль давно немає в живих, пише ТАСС.

17 лютого газета The Sunday Times повідомила про погіршення стану здоров'я Сергія Скрипаля. За інформацією видання, медики побоюються, що 67-річний екс-розвідник навряд чи колись повністю вилікується від наслідків отруєння.

Батько і дочка Скрипалі були отруєні в британському Солсбері в березні 2018 року нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Офіційний Лондон поклав провину за отруєння на російські спецслужби.

Росія відкидає звинувачення на свою адресу, а також вимагає від британської влади зустрічі російських дипломатів з Сергієм і Юлією Скрипалями. Як повідомляли, Юлія відмовилася від допомоги Росії і попросила кузину не приїжджати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram