ГоловнаСвіт

Мадуро анонсував поставку 300 тонн гуманітарної допомоги з Росії

При цьому допомогу від США президент Венесуели визнав "прикриттям для збройної інтервенції".

Мадуро анонсував поставку 300 тонн гуманітарної допомоги з Росії
Николас мадуро ожидает поставку 300 тонн "гуманитарной помощи" из РФ
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що країна очікує поставки 300 тонн гуманітарної допомоги з Росії.

Про це він повідомив у телезверненні до народу в понеділок, передає Deutsche Welle.

За словами Мадуро, гуманітарні вантажі, в тому числі продовольство та медикаменти, прибудуть до Венесуели "легально" вже 20 лютого. Президент заявив, що уряд у Каракасі "з гідністю оплатив" ці поставки, уточнивши, що гуманітарна допомога надана Росією, Китаєм, Туреччиною, іншими країнами, а також ООН.

Одночасно Мадуро знову різко розкритикував заплановані поставки гуманітарної допомоги зі США на прохання тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо, назвавши їх "шоу" і "обдурюванням".

Голова Венесуели заявив, що він категорично проти допуску американської допомоги в країну, побоюючись, що Вашингтон "використовує ці поставки як прикриття для збройної інтервенції".

Нагадаємо, напередодні Венесуела вислала делегацію Європарламенту, звинувативши депутатів у змові. Таке рішення прийняв Мадуро. Це була перша міжнародна делегація, яку запросив в.о. президента Гуайдо.

У Венесуелі, яка опинилася в глибокій кризі, триває боротьба за владу між Мадуро та Гуайдо. Гуайдо визнали тимчасовим президентом Венесуели близько 50 країн. Водночас Росія, Китай та інші держави, як і раніше, вважають легітимним Мадуро. Силові структури Венесуели теж згуртовано його підтримують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram