ГоловнаСвіт

У Сирії останні сотні бойовиків ІДІЛ відмовляються здатися в полон

Під контролем ІДІЛ у країні залишився один населений пункт.

У Сирії останні сотні бойовиків ІДІЛ відмовляються здатися в полон

Оточені підрозділами "Демократичних сил Сирії" понад 300 бойовиків-ісламістів відмовляються скласти зброю і намагаються домовитися про безпечний відступ, передає DW.

За даними джерела, ісламісти просять організувати для них коридор для їх пересування в непідконтрольну сирійському уряду провінцію Ідліб. Крім того, серед їхніх вимог також можливість проходу цим коридором цивільних осіб, що перебувають разом з ісламістами. Ісламісти утримують під своїм контролем частину населеного пункти Багуз. Тут бойовики ІДІЛ ховаються серед сотень мирних жителів і не дозволяють цивільним залишити поселення.

За даними розташованого в Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, раніше бойовики ІДІЛ просили дати їм можливість перебратися на територію сусіднього Іраку. Однак командування "Демократичних сил Сирії" відмовило їм у цьому.

Також, за інформацією спостерігачів, які посилаються на мережу власних інформаторів, напередодні бойовики ІДІЛ звільнили 10 курдських бійців, які перебували в їхньому полоні.

Нагадаємо, в 2014 році ісламісти проголосили "халіфат" на територіях Сирії та Іраку. Згодом, за досить короткий проміжок часу ісламістам вдалося захопити значні території на північному сході Сирії і на північному заході Іраку.

Проти ІДІЛ була створена міжнародна антитерористична коаліція під керівництвом США. За кілька років збройного протистояння спочатку вдалося повністю звільнити від "Ісламської держави" Ірак, а тепер терористи контролюють лише одне поселення на сході Сирії.

Нагадаємо, 14 січня Трамп офіційно заявив про початок виведення американських військ із Сирії. 15 лютого президент США пообіцяв оголосити про перемогу над ІДІЛ протягом доби.

Громадянська війна в Сирії триває з 2011 року, в результаті загинули понад 400 тисяч осіб. Росія, втрутившись у цей конфлікт, надає підтримку президенту Сирії Башару Асаду, легітимність якого не визнають низка західних і арабських країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram