ГоловнаСвіт

Facebook продавав особисті дані користувачів, - уряд Британії

Через соцмережу іноземні держави також могли вплинути на референдум про "Брекзит".

Facebook продавав особисті дані користувачів, - уряд Британії
Марк Цукерберг выступает во время слушаний в Сенате, 10 апреля 2018.
Фото: EPA/UPG

Британські парламентарії звинуватили соцмережу Facebook у продажу особистих даних користувачів і використанні антиконкурентних практик. Про це сказано у звіті британського парламенту, підготовленого комітетом із цифрових технологій, культури, ЗМІ і спорту.

Автори звіту стверджують, що Facebook хотів перехопити налаштування конфіденційності своїх користувачів, щоб кілька розробників програм змогли отримати доступ до їхніх даних.

Разом із тим "кілька керівників Facebook або навмисне вводили в оману законодавців протягом розслідування, або навмисне не інформували політиків про гадане втручання Росії в закордонні вибори".

Парламентарії також заявили, що мають докази впливу іноземних державних діячів на перебіг голосування про "Брекзит" 2016 року.

У звіті також згадують поширення "фейкових новин" і небезпечного контенту, включаючи шахрайство, спам і порнографію.

Facebook уже відреагував на ці звинувачення, спростувавши їх, пише Бі-бі-сі. Представники соцмережі заявили, що внесли значні зміни у свою політику і підтримують держрегулювання конфіденційності та інших параметрів роботи мережі, якщо для цього є розумні аргументи. Порушення будь-яких законів Великобританії у Facebook заперечують.

Нагадаємо, 14 грудня в компанії Facebook заявили про можливий витік фото 6,8 млн користувачів, які раніше були приховані налаштуваннями приватності. Раніше 2018 року сталося кілька витоків особистих даних користувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram