ГоловнаСвіт

Венесуела вислала делегацію Європарламенту, звинувативши депутатів у змові

Це перша делегація, яку запросив тимчасовий президент Гуайдо.

Венесуела вислала делегацію Європарламенту, звинувативши депутатів у змові
Фото: EPA/UPG

Делегація депутатів Європарламенту заявила, що їх видворяють із Венесуели. Відповідну заяву опублікував у Твіттері представник Європарламенту Гонсалес Понс.

"Погані манери і єдине пояснення: Мадуро не хоче, щоб ми були тут", - написав Понс.

За словами дипломата, таке рішення прийняв президент країни Ніколас Мадуро. У делегації, що складається з 5 депутатів, забрали паспорти. У Міністерстві закордонних справ Венесуели заявили, що європарламентарі планували змову в країні.

"З офіційних дипломатичних каналів нам стало відомо про приїзд групи євродепутатів, які хотіли відвідати країну з метою змови, їм було рекомендовано уникати провокацій", - заявив міністр закордонних справ Венесуели Хорхе Арреаса.

За даними видання El Nacional, делегація депутатів Європарламенту вже вилетіла назад в Іспанію. Зазначають, що це перша міжнародна делегація, запрошена в.о. президента Хуаном Гуайдо.

Нагадаємо, 23 січня Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, тому що раніше парламент визнав переобрання чинного президента Ніколаса Мадуро на посаду голови держави неконституційним. США, Канада, багато країн Європи, включно з Україною, визнали повноваження Гуайдо як тимчасового глави держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram