ГоловнаСвіт

На соборі в Солсбері вивісили прапор Росії

Настоятель храму назвав цю витівку "видатною дурістю".

На соборі в Солсбері вивісили прапор Росії

У неділю на будівельних риштованнях навколо Солсберійського собору хтось вивісив прапор Росії. Полотнище провисіло не менш як годину, пише Бі-бі-сі.

Прапор Росії, вивішений на північній стороні будівлі, помітили на світанку. Найпевніше, він з'явився там уночі. До 8:30 ранку прапор прибрали.

У поліції графства Вілтшир заявили, що наразі рано судити, чи має подія склад злочину - поліцейські вивчають записи з камер відеоспостереження.

Настоятель собору Ніколас Попадопулос назвав появу російського прапора "видатною дурістю". "Це принижує величезні особисті трагедії і збиток, завданий Солсбері безпрецедентними атаками нервово-паралітичною речовиною минулого року", - додав священик.

Собор здобув популярність на тлі скандалу з отруєнням "Новачком" екс-співробітника спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері минулої весни. Двоє росіян, яких британська поліція назвала підозрюваними в цьому злочині, заявили в ефірі телеканалу RT, що метою їхньої поїздки був "Солсберецький собор".

Скрипалі пройшли тривале лікування, і їхні життя вдалося врятувати. Але 8 липня від "Новачка" померла 44-річна  Дон Стерджесс, що стала випадковою жертвою отруйників.

Собор у Солсбері був побудований у XIII-XIV століттях і є популярною туристичною визначною пам'яткою в Британії. Там зберігається копія Великої хартії вольностей (Magna Carta).    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram