ГоловнаСвіт

США відправили до Венесуели гуманітарну допомогу

Близько 90% населення страждає від недоїдання.

США відправили до Венесуели гуманітарну допомогу
США отправили в Венесуэлу гуманитарную помощь
Фото: EPA\UPG

Сполучені Штати доставили в Колумбію гуманітарну допомогу, яку планують перевезти в Венесуелу. Про це пише Euronews.

Самопроголошений президентом Хуан Гуайдо повідомив, що бригади волонтерів зустрінуть спрямовану до Венесуели гуманітарну допомогу 23 лютого і доставлять її на територію країни через кордон з Колумбією.

"Це чергове послання Збройним силам Венесуели! У вас є сім днів для того, щоб гуманітарна допомога була доставлена. Тиждень для того, щоб вчинити правильно, а не просто залишатися на боці конституції. Ми даємо дозвіл на в'їзд гуманітарної допомоги", - звернувся до військових Гуайдо в суботу під час виступу в Каракасі.

Напередодні стало відомо, що як мінімум три літаки з США з гуманітарною допомогою для Венесуели приземлилися в прикордонному колумбійському місті Кукута.

За словами Гуайдо, влада спробує перешкодити її доставці, але, як він запевнив, опозиція за допомогою волонтерів все одно зможе розподілити продукти харчування і медикаменти серед населення. У свою чергу президент Мадуро назвав ініціативу про передачу гуманітарної допомоги "поганим і дешевим шоу олігархії" і закликав співгромадян відмовитися від неї.

За інформацією організації USAID, в Венесуелі катастрофічна гуманітарна ситуація, голодують діти, а лікарні відчувають дефіцит ліків, повідомляє BBC.

Видання зазначає, що за час першої каденції Мадуро ВВП Венесуели впав на 45%, інфляція досягла двох мільярдів відсотків, а мінімальна зарплата не перевищує десяти доларів США.

Через падіння цін на нафту і неефективне управління в країні величезний дефіцит продуктів і медикаментів, більшість венесуельців перейшли на бартер - обмін товарами. Близько 90% населення страждає від недоїдання, а більш як три мільйони людей втекли з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram