ГоловнаСвіт

Екс-радник Трампа спілкувався з хакером, який викрав документи Демпартії для Wikileaks

Про наявність доказів оголосив офіс спецпрокурора Мюллера.

Екс-радник Трампа спілкувався з хакером, який викрав документи Демпартії для Wikileaks
Роджер Стоун
Фото: EPA/UPG

У спецпрокурора США Роберта Мюллера є докази контактів між колишнім багаторічним радником президента США Дональда Трампа Роджером Стоуном і Wikileaks, який опублікував вкрадені дані з серверів Демократичної партії під час виборчої кампанії в 2016 році. Про це йдеться в судових матеріалах, оприлюднених у п'ятницю, 15 лютого, передає DW.

"Слідство отримало доступ до десятків інтернет-акаунтів, через які могли поширюватися викрадені документи. Частина цих акаунтів містила листування Стоуна з Guccifer 2.0 [хакер, який взяв на себе відповідальність за злом серверів Національного комітету Демократичної партії. - ред.] і Wikileaks", - йдеться в повідомленні.

Так, офіс спецпрокурора Мюллера вперше оголосив про наявність доказів прямих контактів колишнього радника Трампа з Wikileaks.

Роджер Стоун у відповідь на ці відомості заявив, що мова йде про "нешкідливі особисті повідомлення в Twitter", про які він нібито вже розповідав в Комітеті з розвідки Конгресу США і які "абсолютно нічого не доводять".

25 січня Роджер Стоун був затриманий за звинуваченням у перешкоджанні розслідуванню Конгресу, неправдивих свідченнях і тиску на свідків. Однак незабаром після затримання його відпустили під заставу в 250 тисяч доларів. У період президентської кампанії Роджер Стоун працював у команді Трампа і залишився з ним в тісному контакті після виборів.

За версією слідства, Стоун міг бути прямо або побічно причетним до публікації на порталі Wikileaks майже 20 тисяч електронних листів, пов'язаних з кандидатом у президенти від демократів Гілларі Клінтон. Ці листи були отримані після злому сайту Національного комітету Демократичної партії США влітку 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram