ГоловнаСвіт

Лукашенко пропустить Мюнхенську конференцію через Путіна

"Останньої миті виникли певні накладки".

Лукашенко пропустить Мюнхенську конференцію через Путіна
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовився від участі в Мюнхенській конференції заради переговорів з російським президентом Володимиром Путіним.

Про це повідомила прес-служба МЗС Білорусі.

Лукашенко мав узяти участь в одній панельній дискусії з українським лідером Петром Порошенком, а також президентом Азербайджану, прем'єр-міністром Грузії і генсеком ОБСЄ.

"Однак буквально останньої миті виникли певні накладки. У зв'язку з необхідністю вирішення важливих питань білорусько-російських відносин на переговорах з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним у Сочі цього разу участь у Мюнхенській конференції на рівні президента Республіки Білорусь не виявилася можливою", - заявили в МЗС.

Нагадаємо, 55-та Мюнхенська безпекова конференція стартувала 15 лютого. Україну представляє президент Петро Порошенко, який виступить у панельній дискусії в суботу і проведе низку двосторонніх зустрічей.

Учасники конференції - майже 600 осіб - проведуть дискусії про глобальні і регіональні кризи та ризики, про кібербезпеку, гонку озброєнь і контроль над озброєннями, про майбутнє НАТО і трансатлантичні відносини, роль ЄС як гравця у сфері безпеки і оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram