ГоловнаСвіт

Трамп підпише закон про безпеку на кордоні та запровадить надзвичайний стан, - сенатор

У США ймовірний новий "шатдаун".

Трамп підпише закон про безпеку на кордоні та запровадить надзвичайний стан, - сенатор
Выступление Трампа перед Конгрессом, 5 февраля 2019.
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп підпише закон про безпеку на кордоні з метою запобігти черговому «шатдауну», а потім запровадить у країні надзвичайний стан для фінансування будівництва стіни на кордоні США з Мексикою.

Про це повідомив лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, передає Голос Америки.

«Я щойно мав можливість поговорити з президентом Трампом, і він... повідомив про готовність підписати законопроект», - сказав Макконнелл, виступаючи в Сенаті.

«Він (Трамп) також підпише указ про запровадження надзвичайного стану того самого моменту, і я сказав йому, що збираюся підтримати... указ», - додав Макконнелл.

Законопроект, у якому з 5,7 мільярда, що вимагав президент на будівництво стіни, законодавці залишили тільки 1,37 мільярда, мав бути схвалений у Конгресі 14 лютого.

Загалом на фінансування Міністерства внутрішньої безпеки та цілого ряду інших федеральних відомств конгресмени заклали 300 мільярдів доларів. Цих грошей вистачить до кінця фінансового року, який завершиться 30 вересня.

Тим часом демократи в Конгресі вже попередили Трампа про можливі наслідки введення режиму НС. Лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер назвав ймовірне запровадження надзвичайного стану «незаконними діями» і «тяжким зловживанням президентськими повноваженнями».    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram