ГоловнаСвіт

Сенат США затвердив генпрокурором Вільяма Барра

Передбачається, що Барр підтримуватиме жорстку імміграційну політику Трампа.

Сенат США затвердив генпрокурором Вільяма Барра
Уильям Барр
Фото: BBC.com

Сенат Конгресу США затвердив Вільяма Барра на посаді глави Мін'юсту, кандидатура якого була висунута президентом Дональдом Трампом, передає Голос Америки.

Барр, який працював генпрокурором при президентові Джорджу Бушу-старшому, змінить на посту Джеффа Сешнса, якого президент відправив у відставку через його рішення відсторонитися від розслідування у "російській справі".

Під час слухань з питання про затвердження його кандидатури сенатори-демократи висували Барру претензії щодо написаної ним минулого року службової записки з критикою на адресу спецпрокурора Роберта Мюллера і його розслідування про можливе перешкоджання правосуддю з боку Трампа.

Барр заявив, що записка мала "обмежену сферу використання", і запевнив, що дозволить спецпрокурору завершити розслідування без будь-якого втручання.

Як очікується, багато демократів виступлять проти кандидатури Барра через побоювання, що він може не повністю оприлюднити результати розслідування Мюллера. Однак його затвердження майже гарантоване, оскільки Сенат контролюють республіканці.

Передбачається, що Барр підтримуватиме жорстку імміграційну політику Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram