ГоловнаСвіт

Парламент Британії відкинув подальші переговори щодо "Брекзиту"

Третій тур голосування запланований на 27 лютого.

Парламент Британії відкинув подальші переговори щодо "Брекзиту"
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей за півтора місяця до запланованого виходу країни зі складу Європейського Союзу зазнала в парламенті нової поразки, пов'язаної з "Брекзитом".

Депутати Палати громад у четвер, 14 лютого, 303 голосами проти 258 відкинули законопроект, який повинен був затвердити мандат Мей на подальші переговори з Євросоюзом, а також виключити можливість нерегульованого виходу Сполученого Королівства з ЄС, передає DW.

Два тижні тому депутати доручили Мей домовитися з Брюсселем про внесення поправок до вже узгодженого договору про умови та порядок "Брекзиту". Тереза Мей підтримала цю ініціативу, вставши тим самим на примирливий курс щодо прихильників жорсткої лінії в консервативній партії. Однак ці політики тепер відмовили Мей у підтримці.

Каменем спотикання став той факт, що одночасно парламент повинен був затвердити і відмову від хаотичного "Брекзиту", який мав би важкі наслідки для економіки та інших сфер життя.

Хоча нинішнє голосування не мало зобов'язувальної сили, деякі прихильники жорсткої лінії в питанні про "Брекзит" відмовилися підтримати відповідний законопроект. Це сильно підірвало сподівання Мей на те, що їй все ж вдасться провести через парламент угоду з ЄС щодо "Брекзиту".

Третій тур голосування запланований на 27 лютого.

Нагадаємо, лідери Євросоюзу не налаштовані обговорювати нові умови угоди щодо "Брекзиту".

25 листопада країни ЄС ухвалили угоду з Британією, після чого прем'єр Великобританії написала лист до народу, в якому закликала підтримати "Брекзит".

Договір Мей став результатом 18 місяців переговорів з Брюсселем зі складних питань, таких як свобода пересування людей між Британією та континентом і нинішні кордони Британії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram