ГоловнаСвіт

США закликали європейські країни вийти з ядерної угоди з Іраном

Вашингтон вийшов з ядерної угоди з Іраном минулого року і відновив санкції щодо країни.

США закликали європейські країни вийти з ядерної угоди з Іраном
Вице-президент США Майк Пенс
Фото: пресс-служба президента

Віце-президент США Майк Пенс закликав європейських союзників вийти з укладеної в 2015 році ядерної угоди з Іраном, назвавши Тегеран провідною державою-спонсором тероризму в світі.

Пенс виступив з такою заявою під час Міжнародної конференції щодо Близького Сходу, яка була організована США і Польщею у Варшаві, передає Голос Америки.

Вашингтон вийшов з ядерної угоди з Іраном минулого року і відновив санкції щодо країни.

Спочатку адміністрація Трампа заявляла, що центральною темою має стати Іран, однак організатори розширили тематику конференції, включивши в неї конфлікт між Ізраїлем та палестинцями, боротьбу з угрупованням "Ісламська держава" і ситуацію в Сирії та Ємені.

Це було зроблено з метою залучити більше учасників, особливо серед європейських країн, які намагаються врятувати угоду з Іраном.

У заході не беруть участь Росія, Китай та Іран, а також палестинська влада, яка закликала бойкотувати Захід.

Європейські країни намагаються врятувати угоду з Іраном за його ядерною програмою. Наприкінці січня повідомлялося, що Німеччина, Франція і Великобританія вводять в дію систему обходу санкцій США в торгівлі з Іраном.

Ядерна угода, в результаті якої частина санкцій проти енергетичного сектору країни були скасовані, була ухвалена в 2015 році, Тоді ж Іран погодився заморозити свою ядерну програму, підписавши угоду з США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram