ГоловнаСвіт

Bellingcat назвав ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Кілька років тому він намагався отруїти болгарського підприємця Омеляна Гебрева.

Bellingcat назвав ім'я третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів
Фото: EPA/UPG

Розслідувальна група Bellingcat з'ясувала, що справжнє ім'я третього підозрюваного в замаху на Скрипалів, ймовірного співробітника ГРУ Росії "Сергія Федотова" - Денис Сергєєв.

Про це повідомляє "Медуза".

Раніше про Федотова повідомлялося, що кілька років тому він намагався отруїти болгарського підприємця Омеляна Гебрева з допомогою отруйної речовини класу "Новачок".

У Bellingcat стверджують, що російська влада в останні два місяці спробувала видалити з відкритих джерел згадки Сергєєва, а також Анатолія Чепіги ("Руслана Боширова") і Олександра Мішкіна ("Олександра Петрова").

Нагадаємо, колишній подвійний агент Сергій Скіпаль і його дочка Юлія були отруєні в англійському Солсбері в березні 2018 року. За версією слідства, два "ГРУшники", які прибули до Великобританії за фальшивими документами, нанесли отруту-нервово-паралітичну речовину "Новачок" на дверну ручку будинку Скрипаля. Ще однією жертвою отруєння тією самою речовиною наприкінці червня 2018 року стала громадянка Великобританії Дон Стерджес. Імовірно, отрута, якою вона отруїлася, була у флаконі з-під парфумів.

Росія заперечує будь-яку причетність до обох випадків отруєння. Президент РФ Володимир Путін називав Петрова і Боширова приватними особами, які не мають стосунку до розвідки. Після його заяви обидва побували в ефірі державного телеканалу RT і заявили, що їздили в Солсбері як туристи. Скрипаля ж Путін назвав зрадником і покидьком.

9 жовтня The Insider і Bellingcat повідомили, що справжнє ім'я "Петрова" - Олександр Євгенович Мішкін. Він є військовим лікарем і полковником ГРУ Росії. Розслідувачі також дізналися, що Боширов насправді - полковник ГРУ РФ Анатолій Чепіга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram