ГоловнаСвіт

Обсяг держборгу США перевищив $22 трильйони

Коли Трамп став президентом США, рівень держборгу становив 19,95 трильйона.

Обсяг держборгу США перевищив $22 трильйони
​Объем госдолга США превысил $22 триллиона
Фото: qha.com.ua

За даними Міністерства фінансів США, у вівторок сукупний обсяг державної заборгованості становив 22,01 трильйона доларів. 20 січня 2017 року, коли Дональд Трамп став президентом США, рівень держборгу становив 19,95 трильйона.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Зростання держборгу прискорилося після того, як у грудні 2017 року за ініціативою Трампа була проведена податкова реформа. В результаті федеральний бюджет недоотримав 1,5 трильйона доларів. На рівень заборгованості також вплинули закони про збільшення витрат на військові та внутрішні потреби.

Держборг є сумою річного дефіциту федерального бюджету. Згідно з прогнозом Бюджетного управління Конгресу, в 2019 році дефіцит становитиме 897 мільярдів доларів. Це на 15,1% вище порівняно з минулим роком, коли бюджетний дефіцит був на рівні 779 млрд.

Управління передбачає, що в найближчі роки дефіцит бюджету продовжить збільшуватися, і до 2020 року його зростання перевищить 1 трильйон доларів на рік. Збільшення темпів зростання дефіциту відбувається через зростання витрат на соціальну допомогу і на "Медікер" - систему медичного страхування для людей віком старше 65 років.

У Білому домі стверджують, що зниження корпоративних податків буде компенсовано за рахунок прискорення зростання економіки. Багато економістів не погоджуються з цією точкою зору.

Нагадаємо, на березень 2018 року держборг США становив приблизно $21,031 трлн. Раніше Трамп і лідер демократів у Сенаті Чак Шумер домовилися працювати разом у напрямку цілковитого скасування стелі державного боргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram