ГоловнаСвіт

Конгрес США домовився про запобігання новому "шатдауну"

Поки що невідомо, чи підтримає цю угоду президент Дональд Трамп.

Конгрес США домовився про запобігання новому "шатдауну"
Фото: Wiki

Демократи і республіканці в Конгресі США досягли попередніх домовленостей, які можуть запобігти другому за цю зиму шатдауну.

Про це пише "Настоящее время".

Сенатор-республіканець Річард Шелбі заявив, що групі переговірників вдалося досягти "принципової угоди", але він не став розкривати подробиць угоди.

Часткове зупинення роботи уряду відбудеться, якщо до кінця дня п'ятниці не буде прийнято рішення про продовження його фінансування.

Поки що невідомо, чи підтримає цю угоду президент Дональд Трамп, але, виступаючи перед прихильниками в Техасі, він заявив, що "ми в будь-якому випадку побудуємо мур".

Перший шатдаун, який почався ще в грудні 2018 року, тривав 35 днів і став найтривалішим в історії США. Президент Трамп вимагав виділити більш ніж $5 мільярдів на будівництво стіни на кордоні США з Мексикою, але Палата представників, якою керують демократи, відмовлялася ці гроші виділяти.

Шатдаун торкнувся співробітників Мінтрансу, МВС, Міністерства внутрішньої безпеки, Мін'юсту, Мінфіну, Мінторгу та деяких інших держвідомств, окрім Міноборони, МОЗ, Міненергетики та Міносвіти. За різними даними, приблизно 420 тисяч осіб працювали без оплати, ще 380 тисячам довелося піти у вимушену відпустку без збереження зарплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram