ГоловнаСвіт

У Росії затримують учасників "Маршу материнського гніву"

Організатори вимагають звільнити всіх політв'язнів жінок у Росії.

У Росії затримують учасників "Маршу материнського гніву"
Участники "Марша материнского гнева"
Фото: NEWS.ru

У Москві та Санкт-Петербурзі затримали кількох учасників неузгодженої з владою протестної акції "Марш материнського гніву". Про це пише "Настоящее время".

Протести в близько десяти містах проходять на підтримку активістки "Открытой России" Анастасії Шевченко, яку судять за статтею про "небажані організації", та активістки Лії Мілушкіної.

Коли Шевченко перебувала під домашнім арештом, її 17-річна дочка померла в лікарні після госпіталізації з обструктивним бронхітом. Суд відмовив дати можливість жінці відвідати доньку в реанімації.

Організатори вимагають звільнити всіх політв'язнів жінок у Росії.

У Петербурзі поліцейські вимагали від протестувальників розійтися, погрожуючи застосувати фізичну силу і знімаючи присутніх на камери. Учасники маршу змінили запланований раніше маршрут, але йшли вулицями в тиші і без гасел. Утім, ОМОН почав їх затримувати.

За даними "Открытой России", в Петербурзі на акцію вийшли понад 150 людей, там затримали сімох осіб. На мітинг у Москві прийшли близько 500 осіб. На акції в Єкатеринбурзі затримали одну людину за день до цього.

Фото: twitter.com/MBKhMedia

Фото: NEWS.ru

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International визнала Анастасію Шевченко в'язнем совісті і закликала владу негайно її звільнити.

Лія Мілушкіна відправлена під домашній арешт за звинуваченням у зберіганні наркотиків, її чоловіка у цій справі заарештовано. Вони стверджують, що наркотики їм підкинули після погроз - у зв'язку з їхньою громадською діяльністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram