ГоловнаСвіт

У Росії на архіпелазі з ядерним полігоном запровадили режим НС через нашестя білих ведмедів

Тварини "буквально ганяються за людьми".

У Росії на архіпелазі з ядерним полігоном запровадили режим НС через нашестя білих ведмедів
Фото: EPA/UPG

Влада Нової Землі запровадили режим надзвичайної ситуації через нашестя білих ведмедів. Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода з посиланням на прес-службу Архангельської області.

У районі Белуші Губи - одного з двох селищ на архіпелазі - бродять 52 білі ведмеді. Іноді вони проникають до приміщень і нападають на людей. До десяти ведмедів постійно перебувають на території селища.

"Мешканці налякані, бояться виходити з дому і відпускати дітей до школи й дитячих садів", - повідомив заступник глави адміністрації Нової землі Олександр Мінаєв.

За словами глави адміністрації Жиганші Мусіна, тварини "буквально ганяються за людьми". Ведмеді не бояться патрулів військових, не реагують на світло-шумові сигнали й на спроби відігнати їх за допомогою автомобілів і собак, ідеться в повідомленні влади.

Росприроднагляд відмовився видавати дозвіл на відстрілювання ведмедів, занесених до Червоної книги як вид, якому загрожує вимирання. Відомство сформувало оперативну групу для оцінювання обстановки на архіпелазі.

Усього на Новій Землі живуть близько трьох тисяч чоловік і військові, чисельність яких не розкривається. На архіпелазі розташовано ядерний полігон, де Радянський Союз випробовував атомну зброю.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram