ГоловнаСвіт

У Парижі фотографу, який знімав "жовтих жилетів", через вибух гранати відірвало кисть

Акції протесту у Франції відбуваються 13-й тиждень поспіль.

У Парижі активісти "жовтих жилетів", що виходять на знак протесту на вулиці тринадцятий тиждень поспіль, вступили в суботу, 9 лютого, у сутички з поліцією в районі будівлі Національних зборів на лівому березі Сени.

Правоохоронні органи застосували сльозогінний газ, передає DW.

Фото: EPA/UPG

За даними AFP, один з присутніх дістав важку травму через детонацію світлошумової гранати. Внаслідок вибуху йому відірвало кисть після того як він спробував відштовхнути рукою снаряд, що летів у його сторону. 

За попередніми даними, потерпілий - фотограф. Рятувальники надали йому допомогу на місці, після чого відвезли до лікарні.

Усього в столиці Франції 9 лютого заплановано чотири маніфестації. Акції протесту також були заявлені в Бордо, Тулузі й Нанті. Цього разу активісти виступали проти планів влади посилити законодавство, яке стосується проведення акцій протесту й передбачає серйозні покарання для демонстрантів, що приховують свої обличчя. 

Фото: EPA/UPG

Раніше повідомлялося, що у Франції підпалили будинок голови Національних зборів Рішара Феррана. Відтоді як у Франції почалися протести "жовтих жилетів", напади було вчинено на будинки цілої низки депутатів Національних зборів від президентської більшості. На адресу деяких парламентаріїв надходять погрози, зокрема в соціальних мережах.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram