ГоловнаСвіт

У Франції підпалили будинок голови парламенту

Інцидент пов'язують з рухом "жовтих жилетів".

У Франції підпалили будинок голови парламенту
Фото: EPA/UPG

У Франції підпалили будинок голови Національних зборів Рішара Феррана. Про це пише DW.

"Сусід помітив палаючий вогонь в будинку Феррана в Бретані і викликав пожежних. Рятувальники виявили на місці пожежі автомобільні шини і просочений бензином факел", - йдеться в повідомленні.

Під час нападу Феррана в будинку не було.

"Ніщо не виправдовує залякування, ніщо не виправдовує насильство і приниження", - написав глава парламенту в своєму мікроблозі в Twitter. Він виклав дві фотографії, на яких відображені сильно обвуглені кімнати його будинку.

Президент Франції Еммануель Макрон висловив слова підтримки Феррану і його близьким. Почуття глибокого обурення висловили й інші високопоставлені французькі політики.

З того часу у Франції почалися протести "жовтих жилетів", нападам піддалися будинки цілої низки депутатів Національних зборів від президентської більшості. На адресу деяких парламентаріїв надходять погрози, в тому числі в соціальних мережах.

Рішар Ферран - довірена особа Макрона - є головою Національних зборів Франції з вересня 2018 року. Раніше він очолював фракцію президентської партії "Республіка на марші". Колишній соціаліст підтримував сходження Макрона до влади і був одним зі співзасновників партії "Республіка на марші", створеної в 2016 році.

Нагадаємо, протести у Франції почалися 17 листопада 2018 року після проголошення про підвищення податків на паливо. Люди вийшли на вулиці, надівши світловідбивні жилети, звідси і пішла назва - "жовті жилети". Пізніше протести переросли у виступи проти Макрона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram