ГоловнаСвіт

Лауреата Нобелівської премії звинуватили в сексуальних домаганнях

Оскар Аріас двічі був президентом Коста-Рики.

Лауреата Нобелівської премії звинуватили в сексуальних домаганнях
Оскар Ариас
Фото: humanrightsyouth.org

Колишня "Міс Коста-Рика" звинуватила екс-президента цієї країни, лауреата Нобелівської премії миру Оскара Аріаса, в домаганнях, передає Голос Америки.

За словами жінки, в 2015 році Аріас проти її бажання мацав і цілував її в його будинку. Прокуратура країни підтвердила, що проти Аріаса подано заяву про сексуальні домагання. Загалом вже 5 жінок звинуватили Аріаса в різних діях, від небажаних дотиків і коментарів сексуального змісту до домагань.

Аріас відкинув перші звинувачення на свою адресу, але вже деякий час він і його юрист відмовляються коментувати звинувачення.

Оскар Аріас отримав Нобелівську премію миру в 1987 році за зусилля, спрямовані на завершення кризи в Центральній Америці. Аріас був президентом Коста-Рики двічі, з 1986-го по 1990-й і з 2006-го по 2010 роки. Як зазначає CNN, Аріас створив "Фонд Аріса за мир і прогрес людини", який виступає за контроль за обігом зброї та гендерну рівність.

Нагадаємо, в 2018 році через сексуальний скандал не вручали Нобелівську премію з літератури. Фотографа Жана-Клода Арно, чоловіка члена Шведської академії і поетеси Катаріни Фростенсон, звинуватили в зґвалтуванні і сексуальних домаганнях та засудили до двох років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram