ГоловнаСвіт

Комітет Сенату США підтримав висунення Барра на пост генпрокурора

На підтримку Барра висловилися 12 республіканців, 10 демократів проголосували проти.

Комітет Сенату США підтримав висунення Барра на пост генпрокурора
Уильям Барр
Фото: BBC.com

Юридичний комітет Сенату США більшістю голосів підтримав кандидата на посаду нового генерального прокурора США Вільяма Барра, запропонованого два місяці тому главою Білого дому Дональдом Трампом.

На проведеному в четвер засіданні в підтримку Барра висловилися 12 республіканців, що входять до складу Юридичного комітету. Проти його висунення проголосували всі 10 демократів, які входять до складу комітету, повідомляє Голос Америки.

Представники Демократичної партії відмовили Барру в підтримці, пояснивши це сумнівами в можливих діях нового генпрокурора щодо розслідування російського втручання у вибори.

Очікується, що Вільям Барр буде затверджений Сенатом, більшість місць в якому контролюють республіканці, вже наступного тижня.

Юрист, що спеціалізується в питаннях корпоративного права, Вільям Барр вже очолював Мін'юст США на початку 1990-их років, в адміністрації президента Джорджа Буша-старшого. Законодавці від обох партій наголошують, що Барр не з чуток знайомий з принципами роботи Міністерства юстиції. Крім того, Вільям Барр не зобов'язаний злетом у своїй кар'єрі президенту Трампу.

Під час слухань в юридичному комітеті Сенату Барр заявив, що не буде достроково припиняти розслідування втручання Росії в американські вибори в 2016 році, яке веде спецпрокурор Роберт Мюллер, і не допустить втручання в хід розслідування.

У листопаді минулого року Трамп звільнив колишнього главу відомства і Генерального прокурора США Джеффа Сешнса, який відмовився наглядати за ходом "російського розслідування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram