ГоловнаСвіт

Недопущення росіян спостерігачами на вибори не вплине на визнання їх результатів ОБСЄ, - заступник голови МЗС

Ніяких сигналів і повідомлень від ОБСЄ з цього приводу не надходило.

Недопущення росіян спостерігачами на вибори не вплине на визнання їх результатів ОБСЄ, - заступник голови МЗС
Фото: пресс-центр МИД

Недопущення представників Росії спостерігачами на вибори в Україні не вплине на визнання їх результатів ОБСЄ.

Про це заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця сказав на засіданні Комітету з міжнародних справ під час обговорення законопроекту про недопущення спостерігачів на виборах, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ніяких сигналів з боку ОБСЄ - мовляв, якщо не буде росіян, то і не буде спостереження, - не було", - сказав Кислиця.

Він повідомив, що напередодні засідання спілкувався з цього приводу з головою МЗС України, і той його запевнив, що таких повідомлень від ОБСЄ не надходило.

Ба більше, в історії є багато випадків, коли спостерігачів не було з інших причин, а не через те, що їм забороняли в'їзд у ту чи іншу країну. "Не було вірмен на азербайджанських виборах, не було азербайджанців на вірменських виборах. Не було турків на кіпрських виборах, не було кіпріотів у Туреччині. Не було грузинів на виборах у РФ. І не було греків на виборах у Македонії. По нулях", - сказав він.

"В історії ОБСЄ існує багато випадків, де на виборах було «по нулях» делегацій тих чи інших країн", - додав Кислиця.

Усього до складу довгострокових спостерігачів БДІПЛ ОБСЄ запропоновано понад 80 осіб. Безпосередньо для спостереження в день виборів в Україну також прибуде ще близько 750 короткострокових спостерігачів.

Нагадаємо, МЗС України декілька разів заявляло, що не буде реєструвати офіційних спостерігачів від РФ на українських президентських виборах. Міністр закордонних справ Павло Клімкін, зокрема, говорив, що російські спостерігачі на виборах в Україні - це неправильно як з політичної і юридичної, так і моральної точки зору.

4 лютого в Раду було внесено законопроект про недопущення російських спостерігачів на вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram