ГоловнаСвіт

МЗС Канади відмовило в акредитації російським пропагандистським ЗМІ

У понеділок в Оттаві пройшло позачергове засідання так званої "лімської групи.

МЗС Канади відмовило в акредитації російським пропагандистським ЗМІ
Канада
Фото: Travelcalendar

Міністерство закордонних справ Канади не допустило російських пропагандистів з агентств "Спутник", "РИА-Новости" і "ТАСС" до висвітлення засідання "лімської групи" в Оттаві.

Про це заявили в посольстві РФ у Канаді, передає "Укрінформ".

Відзначають, що на агентство "ТАСС" у Канаді працює власний кореспондент, який має постійну акредитацію в парламенті, але на захід у МЗС його все одно не допустили.

Окрім росіян, у журналістській акредитації на зустріч "лімської групи" відмовили також журналістам венесуельського мовника "teleSUR". В уряді Канади СВС News пояснили, що цей канал є державним пропагандистським ресурсом.

Нагадаємо, в понеділок в Оттаві пройшло позачергове засідання так званої "лімської групи". Його учасники підтвердили підтримку Хуана Гуайдо як тимчасового президента країни, проте виступили проти застосування сили.

Нагадаємо, в 2017 році голова МЗС Канади Христя Фріланд звинуватила Росію в тому, що та поширює дезінформацію про її покійного дідуся українського походження, який нібито співпрацював з нацистами в окупованій Польщі. Повідомляли, що після інциденту з Оттави видворили прес-секретаря посольства РФ в Оттаві Кирила Калініна, який поширював цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram