ГоловнаСвіт

"Туркменським авіалініям" заборонили літати в ЄС

Регулятор проводить перевірку літаків компанії на відповідність стандартам безпеки.

"Туркменським авіалініям" заборонили літати в ЄС
Самолет "Туркменских авиалиний"
Фото: vestikavkaza.ru

Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) заборонило авіакомпанії "Туркменські авіалінії" літати в Євросоюз. Регулятор проводить перевірку літаків компанії на відповідність стандартам безпеки.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Кілька тисяч пасажирів "Туркменських авіаліній", як повідомляють, не можуть вилетіти за призначенням після припинення популярних рейсів з Лондона в Індію через Ашхабад британським регулятором. За даними видання Independent, у такій ситуації могли опинитися до 5 тис. осіб, які перебувають в Індії і купили квитки туркменської авіакомпанії.

"Пасажири, які прилетіли цією авіакомпанією, можливо, змушені будуть повертатися додому самостійно", - йдеться в повідомленні британського управління цивільної авіації.

Пасажирам рекомендують звернутися в авіакомпанію по відшкодування збитку. Тим, хто оплачував квиток банківською картою, також рекомендують звернутися до свого банку.

На британському сайті "Туркменських авіаліній" нічого не сказано про припинення польотів із Лондона - компанія, як і раніше, продає квитки.

"Туркменські авіалінії" - флагманський перевізник Туркменістану. Державна компанія заснована в 1992 році штаб-квартира розташована в Ашхабаді. Її флот становить 20 літаків Boeing. На міжнародних рейсах задіяні літаки Boeing 757-200, Boeing 737-800 і Boeing 777-200LR.

Нагадаємо, в 2018 році в Україні запустили 72 нові напрямки і наша країна вперше увійшла в топ-20 за кількістю нових авіамаршрутів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram