ГоловнаСвіт

Провідні країни ЄС визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели

Спільну заяву Союзу, за неофіційною інформацією, ветувала Італія.

Провідні країни ЄС визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели
Хуан Гуайдо
Фото: EPA/UPG

Країни Європейського Союзу в понеділок почали визнавати Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели. Роблять це окремо, тому що, за неофіційною інформацією, Італія кілька днів тому наклала вето на спільну заяву ЄС про визнання Гуайдо.

Як повідомляє Reuters, про визнання Гуайдо вже заявили Великобританія, Німеччина, Франція, Іспанія, Португалія, Швеція, Данія, Австрія.

31 січня Європарламент проголосував за визнання Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели.

Міністр закордонних справ Великобританії Джеремі Ханс написав у твіттері, що Мадуро не виконав вимоги про оголошення нових виборів у восьмиденний термін, тому Британія разом з європейськими союзниками оголошує про визнання Гуайдо тимчасовим президентом доти, доки у Венесуелі не вдасться провести вибори, які заслуговують на довіру.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Гуайдо визнають тимчасовим президентом для забезпечення виборчого процесу.

Нагадаємо, 23 січня Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, тому що раніше парламент визнав переобрання діючого президента Ніколаса Мадуро на пост голови держави неконституційним. США, Канада, багато країн Європи, включно з Україною, визнали повноваження Гуайдо як тимчасового голови держави. Росія, Білорусь і Китай виступили на підтримку Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram