ГоловнаСвіт

Трампу відмовили у видачі кредиту в Deutsche Bank під час виборчої кампанії

Керівники банку вважали, що кандидатура Трампа робить кредит занадто ризикованим.

Трампу відмовили у видачі кредиту в Deutsche Bank під час виборчої кампанії
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

У 2016 році кандидат в президенти США Дональд Трамп звертався до Deutsche Bank із запитом про видачу кредиту, однак банк відмовив йому. Про це пишет The New York Times.

Неназвані джерела повідомляють, що Трамп направляв запит про кредит на початку 2016 року. Це може вказувати на його управління власним бізнесом під час передвиборної кампанії.

«Ця інформація може привернути увагу Конгресу для розслідування діяльності Трампа», - зазначає видання.

«Трамп позичав десятки мільйонів доларів на свою президентську кампанію і витрачав великі суми на розширення свого бізнесу в сфері нерухомості. Щоб фінансувати його, Трамп звернувся до давнього союзника - Deutsche Bank - одного з небагатьох банків, які все ще були готові позичати йому гроші», - йдеться в статті.

Однак банк відповів відмовою.

«Керівники банку вважали, що кандидатура Трампа робить кредит занадто ризикованим. Побоювання керівництва Deutsche Bank викликало те, що якщо Трамп переможе на виборах, а потім оголосить дефолт, банку доведеться вибирати між відмовою від стягнення заборгованості та арештом активів президента США», - зазначає видання.

Повідомляється, що Трамп шукав кошти для робіт з благоустрою гольф-клубу Trump Turnberry в Шотландії, які почалися ще в 2014 році.

Представниця організації Трампа Аманда Міллер назвала цю інформацію «абсолютно брехливою» і зазначила, що благоустрій гольф-клубу не потребував зовнішнього фінансування.

Раніше Трамп зізнався, що несе "неймовірні збитки" на посаді президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram