ГоловнаСвіт

Мадуро запропонував провести дострокові парламентські вибори

Вибори мали відбутися в 2020 році.

Мадуро запропонував провести дострокові парламентські вибори
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро, виступаючи перед своїми прихильниками, заявив про можливість дострокових парламентських виборів. Про це повідомляє Reuters.

Мадуро пояснив, що питання про перенесення парламентських виборів, які повинні відбутися в 2020 році, буде вирішувати підконтрольна уряду Конституційна асамблея. Голосування, як зазначив він, може бути перенесене на цей рік.

При цьому Мадуро назвав "буржуазним" діючий парламент, лідер якого Хуан Гуайдо раніше оголосив себе виконувачем обов'язків президента.

Вимогу провести дострокові президентські вибори, на чому зараз наполягають багато країн, Мадуро раніше відкинув, назвавши їх "нісенітницею". "Якщо імперіалісти хочуть нових виборів, то нехай почекають до 2025 року", - сказав він.

Нагадаємо, Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни після того, як парламент визнав переобрання чинного президента Ніколаса Мадуро на пост глави держави неконституційним. США, Канада, багато країн Європи, включно з Україною, визнали повноваження Гуайдо як тимчасового глави держави. Росія, Білорусь і Китай виступили на підтримку Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram