ГоловнаСвіт

Трамп і Сі Цзіньпін можуть зустрітися 27-28 лютого у В'єтнамі

Відомо, що сторони обговорять торговельні питання.

Трамп і Сі Цзіньпін можуть зустрітися 27-28 лютого у В'єтнамі
Президент США Дональд Трамп и президент Китая Си Цзиньпин во время встречи в Пекине, 09 ноября 2017.
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін можуть зустрітися 27-28 лютого у в'єтнамському Дананзі. Про це повідомляє South China Morning Post з посиланням на джерело.

За даними видання, на зустрічі лідери двох країн обговорять торговельні питання. Інші її подробиці поки не розкриваються. Однак, як зазначає видання, Трамп згадав про майбутню зустріч під час візиту китайської торгової делегації у Вашингтоні.

Раніше віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе заявив, що влада країни розраховує незабаром укласти всеосяжну угоду з США, що покладе край торговій війні. У відповідь Трамп заявив, що відносини між США і Китаєм перебувають в дуже хорошому стані, що дає всі підстави говорити про можливість майбутньої підсумкової торгової угоди.

Торгова війна між Китаєм і США почалася в січні 2018 року зі введення Вашингтоном мит на пральні машини та панелі для сонячних батарей.

У вересні Трамп ввів мита на товари з Китаю в обсязі 200 мільярдів доларів. Передбачалося, що вони почнуть діяти з 24 вересня, і з 1 січня 2019 року зростуть до 25%. У відповідь Пекін ввів аналогічне мито на 659 американських товарів, а міністерство торгівлі Китаю заявило, що США "розпалили найбільшу торгову війну в історії світової економіки".

Раніше під час саміту "Великої двадцятки" лідери США і КНР Трамп і Сі Цзіньпін уклали 90-денне "торгове перемир'я", відтермінувавши заплановане на 1 січня підвищення американських мит на імпорт китайських товарів вартістю 200 млрд доларів з 10% до 25%, поки йде обговорення торгової угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram