ГоловнаСвіт

Влада Кабо-Верде конфіскувала майже 10 тонн кокаїну на російському кораблі

Заарештовано 11 російських моряків.

Влада Кабо-Верде конфіскувала майже 10 тонн кокаїну на російському кораблі
Фото: Голос Америки

Поліція в Кабо-Верде вилучила майже десять тонн кокаїну і заарештувала 11 осіб на російському судні, пришвартованому в столиці - місті Прая.

За даними агентства Reuters, 9,5 тонни кокаїну були вилучені після того, як судно, яке прямувало в Марокко з Південної Америки, пришвартувалося в порту Прая після смерті члена екіпажу.

На фотографіях, наданих поліцією в п'ятницю, в порту видно десятки пакетів, загорнутих в пластикові та тканинні мішки.

Після прибуття в порт на судні відразу пройшов обшук, оскільки поліцейські отримали оперативну інформацію про можливу причетність екіпажу до контрабанди наркотиків.

Всі 11 заарештованих є громадянами Росії.

Кабо-Верде - атлантичний архіпелаг з населенням 500 тис. осіб біля західного узбережжя Африки. Влада держави бореться з бандами, що перевозять латиноамериканський кокаїн в Європу через Африку.

Нагадаємо, в серпні 2018 року в Аргентині спалили 389 кг кокаїну, виявлених в березні 2018 року в посольстві Російської Федерації. У лютому 2018 року поліція Аргентини розкрила міжнародну схему контрабанди наркотиків через посольство Росії в цій країні. Приводом для спецоперації став інцидент в грудні 2016 року, коли в одному з приміщень при посольстві РФ в Аргентині знайшли 389 кг кокаїну в 12 валізах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram