ГоловнаСвіт

Ангела Меркель вирішила видалити свій акаунт у Facebook

За сторінкою Меркель у соцмережі стежать 2,5 млн користувачів.

Ангела Меркель вирішила видалити свій акаунт у Facebook
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вирішила закрити свою сторінку у Facebook. Це рішення вона пояснила тим, що більше не очолює Християнсько-демократичний союз, від імені голови якого вела сторінку.

"Ви знаєте, що я більше не голова ХДС, і тому я закрию свою Facebook-сторінку", - заявила Меркель у відеозверненні в п'ятницю, 1 лютого.

Водночас Меркель зазначила, що за її роботою на посаді канцлера можна буде і далі стежити в соцмережах - на офіційній сторінці уряду у Facebook і в соціальній мережі Instagram.

"Сьогодні - день, коли я хотіла б подякувати вам за вашу численну підтримку на моїй сторінці у Facebook", - сказала Ангела Меркель.

За сторінкою Меркель в соцмережі стежать 2,5 млн користувачів. Крім публікацій про її роботу, на сторінці можна знайти також приватну інформацію про 64-річну голову німецького уряду. Серед іншого, наприклад, там зазначено, що улюбленими музикантами канцлера є композитор Ріхард Вагнер і група The Beatles, а письменником - Федір Достоєвський. Меркель вказала, що її мрією є проїхати на Транссибірському експресі з Москви до Владивостока.

У жовтні минулого року Меркель оголосила, що не висуватиме свою кандидатуру на посаду голови партії ХДС. У грудні однопартійці Меркель обрали Аннегрет Крамп-Карренбауер на цю посаду.

Меркель також повідомила, що цей термін на посаді канцлера Німеччини, який завершується у 2021 році, є для неї останнім.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram