ГоловнаСвіт

У США через аномальні морози в п'яти штатах ввели надзвичайний стан

У деяких районах країни температура може опуститися до -53 градусів за Цельсієм.

У США через аномальні морози в п'яти штатах ввели надзвичайний стан
Фото: USA Today

У США метеорологи попередили про аномальні морози. У деяких районах країни температура може опуститися до -53 градусів за Цельсієм. Повідомляють про шістьох загиблих.

Причиною сильного похолодання стало морозне повітря, що прийшло з Північного полюса, повідомляє Радіо Свобода.

У штатах, які зіткнуться з арктичним холодом, мешкає понад 55 мільйонів. Житло більшості з них не передбачене для проживання в таких погодних умовах.

Надзвичайний стан введено у штатах Середнього Заходу: Вісконсині, Мічигані та Іллінойсі, а також у південних штатах: Алабамі і Міссісіпі. Там також очікують сильних снігопадів.

По всій країні скасовано понад тисячу внутрішніх авіарейсів. У деяких містах відкрито тимчасові пункти обігріву для бездомних.

Практично всі поїзди, які обслуговує американська залізниця Amtrak, скасовано в середу і четвер. Поштова служба США оголосила, що пошту не доставлятимуть у певних частинах країни через похолодання, пише CNBC.

Метеорологи пов'язують різке похолодання з раптовим потеплінням на Північному полюсі. Воно спричинене теплим фронтом з Марокко. Через це маси холодного повітря перемістилися на південь. На думку вчених, у результаті глобального потепління зими на планеті можуть стати суворішими.

Раніше повідомляли, що в США через холоди замерз Ніагарський водоспад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram