ГоловнаСвіт

Глава Єврокомісії виключив нові переговори про "Брекзит"

Вихід Великобританії з ЄС намічено на 29 березня 2019 року.

Глава Єврокомісії виключив нові переговори про "Брекзит"
Фото: EPA/UPG

Нових переговорів про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу між Лондоном і Брюсселем не буде. Про це голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив в Європарламенті в середу, 30 січня.

За його словами, узгоджений раніше договір про вихід "залишається найкращим і єдиним" варіантом, повідомляє Немецкая волна.

"Ми повинні бути готові до всіх сценаріїв - і до гіршого теж", - додав Юнкер. При цьому глава Єврокомісії висловив сподівання на вирішення ситуації, підкресливши, що Брюссель має намір "працювати денно і нощно". "ЄС залишиться спокійним, єдиним, рішучим. Яким і був протягом всього процесу", - заявив він.

29 січня нижня палата британського парламенту більшістю голосів проголосувала проти нерегульованого виходу зі складу Євросоюзу. При цьому парламентарії виступили за подальші переговори з Брюсселем з метою домогтися зміни існуючої угоди з ЄС в питаннях кордону з Ірландією. Подібний результат голосування підвищує "ризик неупорядкованого "Брекзиту", зазначив Юнкер.

Більшість британських парламентаріїв виступають проти того, щоб кордон між членом ЄС Ірландією і Північною Ірландією, що є частиною Великобританії, залишалася без митного контролю в разі, якщо Лондону і Брюсселю до кінця 2020 року не вдасться виробити нову угоду про торгівлю. У свою чергу, глава Єврокомісії наголосив на неприпустимості повернення жорсткого кордону між Північною Ірландією та Ірландією і "повторення темних часів".

Вихід Великобританії з ЄС намічено на 29 березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram