ГоловнаСвіт

Після введення санкцій з Росії пішли 1300 німецьких компаній

Близько 4700 далі працюють у РФ.

Після введення санкцій з Росії пішли 1300 німецьких компаній
Фото: kp.ua

За п'ять років після введення санкцій проти РФ з російського ринку пішли близько 1300 компаній з німецьким капіталом.

Про це заявив в інтерв'ю "Интерфаксу" голова Східного комітету німецької економіки Вольфганг Бюхель.

Ще близько 4700 німецьких компаній, за його словами, далі працюють у Росії, включаючи "головних, вирішальних гравців". При цьому Бюхель не виключив, що в разі подальшого посилення санкцій число німецьких компаній, які працюють у Росії, може скоротитися.

"Але особисто я не очікую, що значне число компаній покине країну", - сказав він.

Коментуючи випадок із Siemens, коли турбіни компанії надійшли в анексований Крим, він зазначив, що німецькі компанії "не можуть і не будуть підтримувати бізнес у Криму".

"У цей час це заборонено Євросоюзом. На цих умовах Siemens поставив турбіни Росії, порушення яких з боку російських партнерів не послужило позитивним знаком. Але я думаю, усі засвоїли урок і це не стане проблемою в майбутньому. Ми вищі від цього", - додав Бюхель.

Нагадаємо, перші санкції проти РФ ввели навесні 2014 року через анексію Криму і війну на Донбасі. Санкції - як персональні, так і секторальні - кілька разів посилювали.

22 січня 2019 року голова міністерства закордонних справ Данії Андерс Самуельсен заявив, що Європейський Союз повинен ввести нові санкції проти Росії, якщо найближчим часом Москва не звільнить моряків ВМС України, захоплених біля Керченської протоки в Чорному морі. ЄС розгляне "азовські" санкції проти РФ в лютому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram