ГоловнаСвіт

Британська депутатка отримала три місяці в'язниці за перевищення швидкості

Суд визнав Фіону Онасанью винуватою у спробі перешкодити здійсненню правосуддя.

Британська депутатка отримала три місяці в'язниці за перевищення швидкості
Фото: EPA/UPG

Депутатку Палати громад Великобританії Фіону Онасанью засуджено до трьох місяців тюремного ув'язнення за порушення правил дорожнього руху і перешкоджання здійсненню правосуддя.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

У липні 2017 року автомобіль депутатки потрапив у поле зору поліцейських відеокамер, коли рухався зі швидкістю 66 км/год. у зоні, де забороняється їхати швидше за 50 км/год. Онасанья не визнала себе винуватою, стверджуючи, що в цей момент за кермом була інша людина.

За інформацією, представленою на процесі, депутат змовилася зі своїм братом, щоб уникнути звинувачень.

Вона була виключена з Лейбористської партії після того, як суд визнав її винуватою в спробі перешкодити здійсненню правосуддя. Депутатку також засуджено до трьох місяців ув'язнення - сторона обвинувачення надала докази, що Онасанья не тільки сама перебувала за кермом, а й обмінювалася текстовими повідомленнями в момент перевищення швидкості.

Оголошуючи вирок, суддя заявив, що після того, як вона збрехала, даючи письмові свідчення, вона "прийняла катастрофічне рішення дотримуватися цієї брехні і надалі".

У нинішньому столітті це перший випадок, коли чинний депутат британського парламенту отримує тюремний термін. Востаннє це було 1991 року, коли депутат Террі Філдс отримав 60 днів в'язниці за несплату виборчого податку.

Онасанья заявила, що має намір оскаржити вирок.

Представники і Лейбористської, і Консервативної партій закликають її скласти повноваження. Якби Онасанья була засуджена до року ув'язнення чи більше, то, згідно з правилами, вона автоматично втратила б своє місце в парламенті.

Нагадаємо, раніше в Британії запропонували звільняти депутатів за сексуальні домагання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram