ГоловнаСвіт

Мін'юст Росії пропонує не карати за корупцію, якої неможливо уникнути

Зміни до законодавства готує Мін'юст РФ спільно з Мінпраці, МВС, Генпрокуратурою і Слідчим комітетом РФ.

Мін'юст Росії пропонує не карати за корупцію, якої неможливо уникнути
В РФ предлагают не наказывать за "вынужденную" коррупцию
Фото: politeka.net

Міністерство юстиції Російської Федерації пропонує не вважати правопорушенням випадки корупції, що відбулися через "обставини непереборної сили".

Про внесення відповідних змін до російського законодавства, розроблених спільно з Мінпраці, МВС, Генпрокуратурою і Слідчим комітетом РФ, повідомляють на порталі проектів нормативно-правових актів.

У разі прийняття цих поправок, громадян звільнять від відповідальності, якщо буде встановлено обставини, які свідчать про відсутність їхньої вини.

У документі наголошується, що за певних обставин "з об'єктивних причин" громадяни не можуть дотримуватися обмежень і заборон, передбачених законами про корупцію, або вимог про запобігання або про врегулювання конфлікту інтересів.

Приклади таких обставин, які можуть послужити пом'якшуючими в справах про корупцію, не наведено.

За російськими законами, корупцією вважаються зловживання службовим становищем, дача або одержання хабара, зловживання повноваженнями, комерційний підкуп. За такі правопорушення передбачена кримінальна, адміністративна, цивільно-правова та дисциплінарна відповідальність. Так, за отримання або дачу хабара може загрожувати до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, збитки від корупції в Росії за три роки становлять $2,5 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram