ГоловнаСвіт

Варфоломій розповів, що «зерна для подолання розколу в українському православ'ї були посіяні в 2008 році»

Під час його пастирського візиту в Україну.

Вселенський Патріарх Варфоломій I подарував представнику українських скаутів і дипломату Андрію Чеснокову ювілейне видання до 10-річчя його пастирського візиту Патріарха в Україну в 2008 році.

Церемонія відбулася на вихідних в Стамбулі, де Вселенський Патріарх, який є духовним пастирем для православних скаутів у всьому світі, так само як Папа Римський для католицької та греко-католицької молоді, прийняв керівників Міжнародної мережі православних скаутів «ДЕСМОС».

«Вселенський Патріарх Варфоломій сказав, що зерна для подолання розколу в українському православ'ї були посіяні в 2008 році, під час його пастирського візиту в Україну. Тому Вселенський Патріарх відзначив важливу роль українських службовців у подоланні цього розколу і вручив мені ювілейне видання до 10-річчя цього візиту», - розповів Чесноков LB.ua.

Він пояснив, що разом зі своїми колегами-дипломатами, а також іншими службами Секретаріату Президента України, де він тоді працював, був причетний до підготовки тодішнього візиту Його Святості в Україну. "Після Революції Гідності ця робота була завершена і з'явилася Православна церква України", - повідомив Чесноков.

Андрій Чесноков зазначив, що Патріарх підкреслив важливість діалогу молодих людей як з іншими релігіями, так і між православними християнами.

Міжнародна мережа православних скаутів «Десмос» об'єднує скаутські організації 50-мільйонної Всесвітньої організації скаутського руху (WOSM). Україну в WOSM представляє Національна Організація Скаутів України (НОСУ).

Раніше представник постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні Андрій Чесноков зірвав виступ представника "Союзу журналістів Криму" Андрія Трофимова на конференції з питань свободи слова ОБСЄ. Український дипломат заявив, що в складі РФ немає такої структури, як "Республіка Крим".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram