ГоловнаСвіт

З Москви до Венесуели вилетів великий літак без пасажирів, - ЗМІ

На борту чартера на 500 місць є два екіпажі.

З Москви до Венесуели вилетів великий літак без пасажирів, - ЗМІ
Фото: Авиатранспортное обозрение

З Москви до столиці Венесуели Каракас 28 січня вилетів літак "Боїнг 777" на 500 місць. Це чартерний рейс №9801 спеціалізується на чартерних туристичних маршрутах компанії Nordwind Airlines, яка раніше ніколи не робила польотів до Венесуели, пише Новая газета.

"Борт, що вилетів до Каракаса, тільки сьогодні вранці повернувся з Таїланду і відправився в новий рейс, заправившись під зав'язку і взявши на борт два екіпажі (мабуть, планується переліт без відпочинку в аеропорту прибуття)", - зазначає видання.

За даними сервісу Flightradar24, літак повинен прибути в Каракас о 20:00 за місцевим часом (2:00 29 січня за Києвом).

"Російським туристам офіційно не рекомендовано відправлятися до Венесуели. Групові тури в країну не продають уже давно.

Своїми планами вивезти з країни кілька сот росіян поки не ділилося і МЗС Росії", - пише Нова газета.

Джерела видання заявили, що цей літак вилетів до Каракаса без пасажирів.

Раніше агентство Reuters з посиланням на незазначені джерела, близькі до венесуельської опозиції, повідомило про виліт до Венесуели співробітників приватних військових компаній з Росії, яким доручено охороняти президента цієї країни Ніколаса Мадуро, зокрема захистити від можливого арешту.

Крім того агентство процитувало лідера одного з московських відділень козаків Євгена Шабаєва, який заявив, що до Венесуели вилетіли близько 400 співробітників російських ПВК. За його словами, група росіян вирушила до Венесуели на початку минулого тижня - ще до того, як лідер опозиції Хуан Гуайдо проголосив себе в. о. президента країни. Шабаєв також повідомив, що російські найманці летіли до Венесуели з пересадкою на Кубі. При цьому, як стверджує Reuters, росіяни, які прибули до Венесуели, пов'язані з ПВК Вагнера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram