ГоловнаСвіт

Мадуро закликав країни ЄС відмовитися від ультиматуму про вибори у Венесуелі

"Чергові президентські вибори відбудуться у 2020 році".

Мадуро закликав країни ЄС відмовитися від ультиматуму про вибори у Венесуелі
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро закликав Європейські країни відмовитися від ультиматуму із закликом провести нові вибори у країні протягом восьми днів. Про це він заявив в інтерв'ю турецькому телеканалу CNN Turk.

За його словами, Євросоюз робить помилку щодо Венесуели.

"Європа знову робить помилку щодо Венесуели. Вони ігнорують нашу історію, незважаючи на нашу 200-річну свободу. Ми пишаємося нашою свободою, в нас тече кров наших визволителів. Вони повинні відмовитися від свого ультиматуму, ніхто не сміє ставити нам ультиматуми", - сказав Мадуро.

Він зазначив, що лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо, який проголосив себе виконувачем обов'язків президента країни, "порушує всі можливі закони і конституцію", додавши, що чергові президентські "вибори відбудуться в 2020 році".

Мадуро зазначив, що відкритий до діалогу, але на запитання кореспондента CNN Turk про можливу зустріч з президентом США Дональдом Трампом відповів, що така зустріч "не неможлива, а навряд чи можлива".

Нова хвиля протестів у Венесуелі розпочалася 21 січня, коли міністерство оборони країни повідомило про невдалу спробу військового заколоту в столиці Каракасі.

Одним з головних ініціаторів протестних акцій став Хуан Гуайдо. Він обійняв посаду глави Національної асамблеї на початку січня і активно закликає до відсторонення від влади нинішнього президента Венесуели Ніколаса Мадуро. 23 січня він оголосив себе тимчасовим президентом Венесуели.

Внаслідок протестів загинули вже кілька десятків людей. Кількість заарештованих у справі про спробу повстання перевищила 500.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram