ГоловнаСвіт

Сенат США провалив два законопроекти про закінчення "шатдауну"

Бюджетна суперечка триває понад місяць.

Сенат США провалив два законопроекти про закінчення "шатдауну"
Фото: en.wikipedia

Верхня палата Конгресу США не змогла прийняти два законопроекти, спрямовані на припинення "шатдауну" - вже понад двомісячного часткового закриття роботи федерального уряду.

Як повідомляє Axios, республіканський законопроект, що передбачає будівництво стіни на кордоні з Мексикою, проголосували 53 проти 47, а законопроект, запропонований демократами, - 52 проти 44 голосів.

Тож жодному з них не вдалося набрати необхідної 60-відсоткової більшості голосів.

Законопроект, поданий республіканцями, на вимогу Трампа передбачає виділення 5,7 мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, а також низку імміграційних реформ обмеженого масштабу і забезпечить уряд фінансуванням до кінця поточного фіскального року.

Пропозиція демократів передбачає фінансування уряду до 8 лютого, не містить жодних ініціатив у сфері прикордонної безпеки й імміграції і націлена винятково на відновлення роботи уряду, щоб лідери Конгресу і Білий дім могли продовжити переговори з питань, які призвели до нинішнього глухого кута.

Бюджетна суперечка у США спричинила часткове припинення роботи уряду країни, паралізувала роботу більшості державних організацій. Закритими залишаються відомства, суди, музеї і багато інших установ. Сумарно "шатдаун" зачепив близько 800 тисяч держслужбовців.

Цей "шатдаун" - третій за час президентства Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram