ГоловнаСвіт

Євросоюз розгляне "азовські" санкції проти Росії в лютому

Раніше за введення санкцій виступили країни Балтії і Польща.

Євросоюз розгляне "азовські" санкції проти Росії в лютому
Фото: Вести Экономика

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу в лютому обговорять питання запровадження нового пакету санкцій проти Росії через конфлікт з Україною в Азовському морі.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"За словами дипломатів, в лютому міністри закордонних справ країн Євросоюзу обговорять питання про введення нових санкцій проти Росії через протистояння з Україною в Азовському морі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що країни, які зберігають жорстку позицію стосовно Росії (Польща, Литва, Великобританія і Швеція), тепер мають підтримку Данії та Словаччини.

"Вони стверджують, що тиск з боку Франції та Німеччини на звільнення Москвою (українських) військовослужбовців не приніс результатів", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що в грудні 2018 року Франція і Німеччина висловилися проти введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з інцидентом в Керченській протоці, наполягаючи на можливостях дипломатичного вирішення проблеми звільнення полонених українських моряків.

Reuters коментує слова міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса, який повідомив виданню на цьому тижні, що вони (ЄС) повинні ввести додаткові санкції проти Росії.

"Деякі (в ЄС) говорять, що ми повинні дати діалогу з Росією шанс в нормандському форматі, але я кажу, що це не продуктивно", - цитуються в повідомленні слова Лінкявічюса.

Повідомляється, що глави зовнішньополітичних відомств країн ЄС зустрінуться в Румунії наступного тижня. Вони повинні будуть обговорити питання додаткових санкцій на своїй наступній сесії, яка відбудеться 18 лютого в Брюсселі.

Раніше країни Балтії і Польща виступили за введення нових санкцій проти Росії через захоплення нею українських моряків у Керченській протоці.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя, а також 24 моряків. Зараз вони перебувають у Москві. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram