ГоловнаСвіт

У Греції відклали голосування щодо угоди з Македонією

Рішення прийнято, щоб продовжити час дебатів.

У Греції відклали голосування щодо угоди з Македонією
Фото: www.nytimes.com

Парламент Греції відклав на 25 січня голосування з ратифікації угоди з сусідньою Македонією про зміну назви цієї держави на Північну Македонію.

Радіо Свобода повідомляє, що причиною назвали необхідність дати час на виступи великій кількості депутатів, які записалися на дебати з цього приводу.

В апараті спікера парламенту заявили, що спочатку голосування після чотириденних парламентських дебатів планували на вечір 24 січня.

В обох країнах угода має численних супротивників, які звинувачують уряди своїх країн в надто великих поступках іншій стороні і час від часу влаштовують акції протесту - остання на нині, 20 січня в Афінах закінчилася зіткненнями з поліцією.

24 січня чергова така демонстрація почала збиратися біля будівлі парламенту Греції. Раніше в четвер Комуністична партія Греції розвісила на стінах історичного Акрополя в Афінах величезні плакати з написами "Ні угоді Ціпраса і Заєва".

Нагадаємо, в червні 2018 року Македонія і Греція підписали історичну угоду, згідно з якою Македонія повинна змінити свою назву на Північну Македонію. Натомість Афіни розблокували переговори про приєднання Македонії до НАТО і до Європейського Союзу. Спори країн щодо назви Македонія тривали з 1990-х років.

У січні 2019 року парламент Македонії одноголосно проголосував за перейменування країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram