ГоловнаСвіт

Грузія оголосила хачапурі пам'яткою культурної спадщини

Страва стала візитною карткою грузинської кулінарної культури.

Грузія оголосила хачапурі пам'яткою культурної спадщини
Фото: www.online-menu.ru

Агентство з охорони культурної спадщини Грузії оголосило хачапурі пам'яткою нематеріальної культурної спадщини країни.

Відповідний наказ 23 січня підписав голова агентства Ніколоз Антідзе, пише ІА "Новини-Грузія". Присвоєння традиційній страві такого статусу покликане популяризувати національну кухню та культуру Грузії.

"Ця страва стала візитною карткою грузинської кулінарної культури, а також частиною грузинського раціону харчування і ритуалу. Впізнаваність хачапурі на міжнародній арені як грузинського продукту повинна збільшитися", - йдеться в рішенні.

Раніше статус нематеріальної пам'ятки культури в Грузії було присвоєно грузинському застіллю, багатовіковій традиційній технології витримування вина в глиняній посудині квеврі, грузинському народному медичному знанню і традиціям його застосування, а також всіх трьох видах грузинської писемності та грузинській боротьбі.

Національне агентство з охорони культурної спадщини Грузії функціонує в країні згідно з конвенцією ЮНЕСКО 2003 року про національну охорону нематеріальної культурної спадщини. Агентство, що приєдналося до конвенції з 2008 року, покликане реєструвати і зберігати, досліджувати і популяризувати зразки нематеріальної культури своєї країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram