>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Автору доповіді про допінг в Росії Макларену вручили мільйонний позов

Сума позову становить 4 млн євро.

Автору доповіді про допінг в Росії Макларену вручили мільйонний позов
Ричард Макларен
Фото: EPA/UPG

Колишній президент Федерації веслувального спорту Росії Володимир Бут і кілька спортсменів вручили канадському юристу Річарду Макларену, який став автором доповіді про допінг в російському спорті, позов про захист честі і гідності. Відеоролик, на якому показано особисте вручення документа Макларену, з'явився в соцмережах у середу, 23 січня.

Насправді позов було подано в канадський суд ще в липні 2018 року, але для початку провадження у цій справі закони країни вимагають особистого вручення позову, пише Німецька хвиля.

Сума позову становить 6 млн канадських доларів (4 млн євро).

Водночас нинішній президент Федерації веслувального спорту РФ Олексій Свірін заявив, що спортсмени збірної країни з веслування у подаванні позову не брали участі.

"Минулого року була історія, що деякі спортсмени збірної беруть участь в цьому, але я можу сказати, що спортсмени національної команди в цій історії не беруть участі", - заявив Свірін.

Сам Бут відмовився називати імена спортсменів, які фігурують у позові.

У 2014 році Річард Макларен був призначений Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) главою незалежної комісії з розслідування застосування допінгу в російському спорті. У своїй доповіді він поклав провину за ситуацію з допінгом зокрема на низку російських державних органів. Пізніше Макларен заявляв і про застосування допінгу в російському футболі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram