ГоловнаСвіт

Тисячі таксистів Мадрида і Барселони страйкують проти сервісу Uber

Представники регіонального уряду заявляють про готовність до переговорів.

У найбільших містах Іспанії Мадриді та Барселоні з п'ятниці триває страйк таксистів проти нерівних умов роботи з водіями, які обслуговують клієнтів через онлайн-платформи Uber і Cabify.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету El Pais.

"У середу проходить черговий день безстрокового страйку таксистів у Барселоні та Мадриді, водії протестують проти недобросовісної конкуренції в сфері пасажирських перевезень", - пише газета.

За даними видання, страйки таксистів почалися 18 січня. Цього тижня число учасників акції наблизилося до 30 тисяч осіб.

За інформацією El Pais, таксисти заблокували центр Мадрида (площа Пуерта-дель-Соль, вулиця Гран-Віа), значно ускладнивши роботу громадського транспорту. Рух за деякими маршрутами було скасовано.

Представники регіонального уряду заявляють про готовність до переговорів з асоціацією таксистів Мадрида. У Барселоні вже пройшло обговорення умов, і онлайн-платформи Uber і Cabify можуть покинути ринок, якщо таксисти погодяться на запропоновані урядом умови. Рішення обіцяють оголосити до вівторка, 29 січня.

Нагадаємо, на початку січня суд Брюсселя з комерційних питань визнав незаконними послуги сервісу замовлення таксі Uber.

У червні 2018 року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що в країні буде заборонено роботу Uber. Він пояснив заборону Uber наявністю власної системи таксі в країні.

До цього Uber припинив діяльність у Болгарії, Данії та Угорщині. З обмеженнями компанія працює у Франції, Італії, Німеччині та Японії. Це пов'язано з тим, що правила сервісу не відповідають законодавству низки європейських країн - відсутність у працівників таксі ліцензій на надання послуг, а також заниження тарифів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram