ГоловнаСвіт

У Північній Кореї виявили таємну базу балістичних ракет

База, ймовірно, не є частиною переговорів з денуклеаризації.

У Північній Кореї виявили таємну базу балістичних ракет
Фото: EPA/UPG

Дослідники виявили таємну базу балістичних ракет у Північній Кореї, згідно з новим звітом, опублікованим у понеділок. Про це пише Голос Америки з посиланням на The Hill.

База є одним з 20 не заявлених північнокорейським урядом ракетних місць, сказано в доповіді Beyond Parallel, що фінансується Центром стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).

База, як зазначено в доповіді, ймовірно, не є частиною переговорів з денуклеаризації між Сполученими Штатами та Північною Кореєю, оскільки місце не назване. Вона, як повідомляють, є штабом для ракетної бригади Nodong стратегічних сил.

За тиждень до цього видання Bloomberg повідомляло про те, що Північна Корея розвиває свою ядерну програму всупереч заявам лідера КНДР Кім Чен Ина про припинення випробувань. Видання посилалося на профільних експертів, результати аналізу знімків, зроблених супутником, і витік в американській розвідці. За цими даними, Північна Корея виробляє ракети і боєголовки зі звичайною швидкістю.

Ядерне роззброєння Північної Кореї обговорюватиме з Кім Чен Ином президент США Дональд Трамп у лютому на їхньому другому саміті. Точну дату і місце проведення саміту лідерів країн буде названо пізніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram